نوشته شده توسط : ذهن نو

انجام معاینات عمومی پیش از بارداری نقش حیاتی در سلامت مادر و جنین در طول دوره بارداری خواهد داشت. با توجه به اینکه پزشک با انجام این معاینات وضعیت سلامت مادر را می‌سنجد و آمادگی رحم او را برای باروری مورد بررسی قرار می‌دهد، انجام این معاینات قبل از بارداری حائز اهمیت می‌باشند. در این مطلب با انواع معاینات عمومی پیش از بارداری آشنا می‌شوید و نکات مهمی را در این مورد فرا خواهید گرفت. پس برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مطلب همراه ما باشید. 

 

منبع : معاینات عمومی پیش از بارداری

اهمیت انجام معاینات عمومی پیش از بارداری

انجام معاینات عمومی قبل از بارداری بدین جهت مهم است که درصد شانس زنان را برای داشتن دوران بارداری راحت افزایش می‌دهد و خطر ابتلا به بیماری‌های احتمالی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. با انجام معاینات عمومی پیش از بارداری، مادران می‌توانند با کسب راهنمایی‌های لازم عادت‌های رفتاری خود را که به جنین آسیب می‌رساند ترک کنند. به طور مثال مصرف دخانیات از جمله سیگار آسیب‌های زیادی به سلامت مادر و جنین در طول دوران بارداری وارد می سازد که به واسطه معاینات عمومی پیش از ازدواج می‌توان با کسب راهنمایی‌های لازم از یک متخصص آن را ترک کرد. برای آشنایی با اقدامات قبل از بارداری کلیک کنید.

 

بهترین زمان برای انجام معاینات عمومی پیش از بارداری 

پزشکان معتقدند بهترین زمان برای انجام معاینات عمومی پیش از بارداری، 6 ماه قبل از آغاز بارداری است و بهتر است در این دوره زمانی، معاینات انجام گیرد و پرونده سلامت برای مادر تشکیل شود. در نتیجه وقتی تصمیم به بچه‌دار شدن گرفتید لازم است تا 6 ماه دست نگه دارید و در این فاصله اقدامات لازم برای ایجاد آمادگی بدنی و روانی را انجام دهید.  برای آشنایی با نحوه برنامه ریزی برای بچه دار شدن کلیک کنید.

 

معاینات عمومی پیش از بارداری | تشکیل پرونده سلامت 

با اولین مراجعه مادر به پزشک به منظور معاینات عمومی پیش از بارداری، پرونده‌ای برای وی تشکیل می‌شود که اطلاعاتی شامل مشخصات فردی، سابقه بیماری‌های ژنتیکی، سابقه مصرف دارو، الکل و همچنین رابطه خویشاوندی زن و شوهر را در برمی‌گیرد. از دیگر اطلاعاتی که می‌بایست در پرونده سلامت درج شود می‌توان به سابقه بارداری، سقط جنین و نظم چرخه قاعدگی اشاره کرد. 

 

معاینات فیزیکی قبل از بارداری

به منظور انجام معاینات فیزیکی پیش از بارداری باید موارد زیر توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.

  • اندازه گیری وزن، قد، شاخص توده بدنی و چربی‌های اضافی بدن
  • معاینه واژن و اطمینان یافتن از عدم بیماری‌هایی نظیر سرطان دهانه رحم
  • بررسی حساسیت‌های ناحیه تناسلی و مشکلات احتمالی که ممکن است با شروع بارداری رخ دهد.
  • معاینه لگن و آمادگی آن برای باروری
  • معاینه غده تیروئید
  • اندازه گیری میزان زردی بدن به واسطه معاینه چشم
  • اندازه گیری طحال و کبد با معاینه شکم
  • معاینه پستان و اطمینان از نبود غده و توده

 

معاینات عمومی پیش از بارداری شامل چه آزمایش‌هایی می‌باشد؟

معمولاً پزشکان متخصص زنان و زایمان روش‌های متفاوتی را برای انجام معاینات عمومی پیش از بارداری مورد استفاده قرار می‌دهند. ما در ادامه مهم‌ترین آزمایش‌هایی که پیش از بارداری توصیه می‌شود را معرفی کرده‌ایم: 

1- انجام آزمایش خون در معاینات پیش از بارداری 

انجام آزمایش خون به منظور تعیین تعداد هموگلوبین خون بسیار مهم و حیاتی است. نتیجه آزمایش خون هم چنین میزان گلبول‌های سفید را نشان می‌دهد و سطح مقاومت در برابر بیماری‌هایی نظیر سرخجه و آبله مرغان را تعیین می‌کند.

2- آزمایش قند خون

با انجام این آزمایش احتمال بیماری دیابت در مادر ارزیابی می‌شود. از آنجایی که دیابت دوران حاملگی یک امر معمول و رایج می‌باشد اگر مادر قبل از بارداری نیز دچار قند خون باشد وضعیت سلامت وی به خطر خواهد افتاد. در این شرایط لازم است قبل از بارداری مادر برای کاهش قند خون تحت درمان قرار بگیرد. 

3- آزمایش غده تیروئید در معاینات پیش از بارداری 

به دلیل اینکه مشکلات غده تیروئید می‌تواند دوران بارداری را به شدت تحت تأثیر قرار دهد و پیامدهای نامطلوبی بر سلامت مادر و جنین داشته باشد، تمامی متخصصین زنان و زایمان بر انجام این آزمایش اتفاق نظر دارند. کم کاری یا پرکاری تیروئید می‌تواند در مسائلی نظیر تغییر وزن و خلق و خوی شما تأثیر بسزایی بگذارد. 

4- واکسیناسیون

به جهت اینکه در دوران بارداری محدودیت در مصرف دارو و تزریق واکسن وجود دارد، مادرانی که تصمیم جدی به باردار شدن گرفته‌اند باید با تجویز پزشک قبل از بارداری واکسن‌های خاصی را تزریق کنند و بدن خود را علیه بیماری‌های احتمالی ایمن سازند. از جمله واکسن‌های تزریقی که به سلامت بیشتر بدن کمک می‌کند؛ واکسن آنفولانزا، واکسن هپاتیت B، واکسن سرخجه می‌باشد.

5- آزمایش ادرار

با انجام این آزمایش، چنانچه مادر دچار عفونت‌های مجاری ادراری باشد مورد درمان قرار می‌گیرد و پس از برطرف شدن عفونت امکان بارداری ممکن خواهد بود. ضرورت انجام این آزمایش بخاطر این است که وجود عفونت‌های ادراری می‌تواند موجب سقط جنین شود.

سخن آخر

علاوه بر اینکه در معاینات قبل از بارداری باید در مورد آمادگی جسمی و بدنی برای بچه‌دار شدن توجه کنید، ارزیابی وضعیت آمادگی روانی نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. در همین راستا لازم است که از یک روانشناس کمک گرفته و یک ارزیابی کلی از سلامت روان خود انجام دهید.

مراجعه به روانشناس هم چنین می‌تواند به شما کمک کند که در مورد تغییرات خلق و خو در دوران بارداری و پس از زایمان آگاهی بیشتری داشته باشید و بتوانید اقدامات پیشگیرانه مناسبی جهت مبتلا نشدن به افسردگی دوران بارداری یا افسردگی پس از زایمان انجام دهید. هرچقدر شما از روحیه بهتری برخوردار باشید از همان دوران جنینی می‌توانید ارتباط عمیق‌تر و سالم‌تری با فرزند خود برقرار نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

 

سؤالات متداول

در زمان معاینه‌های عمومی پیش از بارداری، نمونه‌برداری از سلول‌های دهانه رحم به چه دلیل ضرورت دارد؟

این نمونه‌برداری از طریق تست پاپ اسمیر به منظور اطمینان از عدم سرطان دهانه رحم انجام می‌شود. در صورتی که نتیجه نمونه برداری منفی باشد، مادران با اطمینان می‌توانند اقدام به بارداری کنند.

چرا باید داروهای مصرفی قبل از شروع بارداری مورد بررسی پزشک قرار بگیرد؟

به دلیل اینکه مصرف برخی قرص‌ها می‌تواند بر بافت بدن مادر در دوران بارداری تأثیرات منفی بگذارد و سلامت جنین را به خطر بیاندازد می‌بایست توسط پزشک مورد بررسی قرار بگیرد.

 

 

منبع : معاینات عمومی پیش از بارداری

 

 





:: برچسب‌ها: معاینات عمومی پیش از بارداری ,
:: بازدید از این مطلب : 299
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 آذر 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: